arrow_drop_up arrow_drop_down

Borstcrawl cursus

In 5 of 10 weken intensief en met écht persoonlijke aandacht werken aan jouw borstcrawl techniek?

Sneller zwemmen gegarandeerd!

5-weken pakket

€ 225

Extra deelnemer: € 87,50

Maximaal 2 deelnemers per les

Inclusief btw

Exclusief entree zwembad

10-weken pakket

€ 425
Extra deelnemer: € 175

Maximaal 2 deelnemers per les

Inclusief btw

Exclusief entree zwembad

Losse privéles

€ 50
Extra deelnemer: € 17,50

Maximaal 2 deelnemers per les

Inclusief btw

Exclusief entree zwembad

Elke les 45 minuten lang écht persoonlijke aandacht! Afhankelijk van jouw beginniveau en vorderingen plannen we de lessen elke week of eens per 2 weken. En wil je de les samen met een trainingsmaatje, vriend(in) of partner volgen? Dat kan ook! We verruimen de les dan naar 1 uur. Uitgangspunt is wel dat jouw introducé een enigszins vergelijkbaar niveau heeft. Twijfel je daarover, neem dan gerust even contact op om te overleggen.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de borstcrawl cursus precies in?

Tijdens 5 of 10 privélessen van 45 minuten (1 uur bij 2 deelnemers) komen alle onderdelen van de borstcrawlbeweging aan bod. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je ligging in het water, de manier waarop je je hand in het water steekt, de doorhaal onder water en je overhaal boven water. Maar ook besteden we aandacht aan wat theoretische aspecten van het zwemmen zoals het drijfvermogen, ademhaling, verminderen van weerstand en vergroten van voorwaartse stuwing. En mocht het nodig zijn dan zetten we ook een onderwatercamera in om jouw bewegingen nog beter in kaart te brengen.


Is de borstcrawl cursus voor iedereen geschikt?

Jazeker! Of je nu pas begint met de borstcrawl, na slechts een paar slagen alweer op de schoolslag moet overstappen en al begint te hyperventileren bij het idee dat je onder water moet gaan uitademen. Of je bent al een wat gevorderde zwemmer die het gevoel heeft maar niet sneller te worden. De inhoud van de lessen en de snelheid waarmee we opbouwen wordt volledig afgestemd op jouw niveau. 


Heb ik elke week les?

Nee. Dat kan wel, maar hoeft niet. Afhankelijk van jouw wens, de tijd die rest tot jouw doel, het beginniveau en de voortgang tijdens de cursus pakken we na elke les samen de agenda erbij en plannen we de volgende les ofwel meteen de week daarop of slaan we tussentijds een weekje over zodat je zelf in staat bent om het geleerde in de praktijk te brengen tijdens je eigen trainingen.


Waarom maar maximaal 2 personen per les?

Heel simpel. Ik wil jou zien groeien en continu blijven verbeteren! Het liefste geef ik daarom alleen privéles, ofwel 1-op-1, maar ik maak graag een uitzondering als je heel graag samen met een vriend of vriendin, je partner of trainingsmaatje de cursus wilt volgen. Eigen ervaring als trainer en feedback van andere zwemmers leert namelijk. dat hoe meer deelnemers aan een les, hoe minder persoonlijk de begeleiding en dus uitleg en bijsturing is. Daarnaast wil de aandacht voor de trainer bij een grotere groep nog wel eens verslappen en het er snel rumoerig aan toe gaan. Gevolg? Je doet er uiteindelijk veel langer over om de borstcrawl onder de knie te krijgen of jouw snelheid te verbeteren.

Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven in het 25-meter wedstrijdbad van Zwembad de Polfermolen, Plenkertstraat 50, Valkenburg aan de Geul. Eventuele andere locaties zijn in overleg mogelijk. Neem voor meer info en prijzen gerust even contact op! De lessen vinden plaats tijdens de reguliere openingstijden van het zwembad (zie ook: 'Waarom moet ik zelf de entree tot het zwembad betalen?') en dus zullen er ook andere zwemmers, soms langzaam, soms snel, in het water aanwezig zijn. Gelukkig is het er niet al te druk en hebben we voldoende ruimte om met elkaar aan de slag te gaan.


Wanneer worden de lessen gegeven?

De lessen worden uiteraard steeds in overleg en naar beschikbaarheid van het zwembad ingepland maar in de regel vinden ze plaats op de maandag (vroege ochtend en avond), dinsdag (alleen avond), woensdag (alleen vroege ochtend) en donderdag (vroege ochtend en avond). 


Waarom moet ik de entree tot het zwembad zelf betalen?

Door gebruik te maken van de reguliere openingstijden van het zwembad betalen zowel jij als ik als trainer het normale entreetarief. Op die manier kan ik de prijzen van de cursus of privéles betrekkelijk laag houden. Zou ik nl. een aparte baan moeten huren dan zouden de kosten van de cursus of privéles door alleen al de baanhuur bijna verdubbelen. Daarnaast gelden er voor de inwoners van de gemeente Valkenburg a/d Geul andere, gunstigere tarieven dan voor inwoners van buiten de gemeente. Woon jij dus in de gemeente Valkenburg a/d Geul dan kun je hiervan blijven meeprofiteren. Zie voor de exacte entreetarieven: https://polfermolen-zwembad.nl/tarieven-zwembad. En bijkomend voordeel: je kunt voor de les al wat eerder het water in of na de les gewoon in het water blijven om zelf nog wat te trainen of het geleerde meteen nog eens in de praktijk brengen.


Kan ik bij het zwembad makkelijk parkeren?

Parkeren bij de Polfermolen kan in de directe omgeving van het zwembad maar let op! hier geldt op maandag t/m zondag van 11:00 tot 20:00 uur betaald parkeren. 

Bij de receptie van het zwembad kun je echter tegen een gereduceerd tarief een parkeerkaart kopen voor € 1,35. Met deze volledig ingevulde parkeerkaart kun je 4 uur parkeren op de parkeerplaats naast de Polfermolen en op de parkeerplaats bij het Odapark, achterzijde Polfermolen (tegenover pretpark 'De Valkenier').

Meer vragen? Neem dan snel contact op!

Wij maken gebruik van cookies!